Manier waarop succes tot stand komt verblijdt Tottenham nog het meest

29 december 2018 16:48

Bij de Spurs weten ze momenteel met hun geluk geen blijf. Er wordt naar hartelust gescoord en de ploeg staat op een mooie tweede plaats, voor Manchester City. Terwijl Tottenham toch veel voorzichtiger met zijn financiën omspringt. Een extra reden dus om blij te zijn.

Zeker als je weet dat de Londense club tijdens de zomer geen enkele inkomende transfer deed. Dat is alvast de mening van manager Mauricio Pochettino. De Argentijn had het er onlangs over op een persconferentie. "Onze manier van werken betaalt zich uit. Ik ben niet verrast. De uitdaging is om dit vast te houden."

Het is natuurlijk de vraag of bijvoorbeeld de middelen van een ploeg als City over een heel seizoen niet de doorslag zullen geven. "Onze focus ligt volledig op onze eigen prestaties. Het is nu niet belangrijk om tweede of derde te staan. Het gaat erom op welke positie je staat in mei. Als we dit niveau kunnen aanhouden, kunnen we misschien wel meedoen voor de titel."

Tegen Wolverhampton kregen de ambities van Pochettino wel meteen een knauw. Door het 1-3 verlies kan de kloof met leider Liverpool nog groter worden.

Kevin Vanbuggenhout

Premier League \\ Tottenham \\ Wolverhampton
 
 
Reacties.