Bondscoach Roberto Martinez doet onwaarschijnlijke onthulling over de niet-selectie van Radja Nainggolan

30 december 2018 19:16

Roberto Martinez is in 2018 de held van de natie geworden nadat hij de Rode Duivels naar een bronzen WK-medaille gidste, maar daardoor zou je de hele heisa rond de niet-selectie van Radja Nainggolan bijna vergeten. Daar komt de bondscoach nu met een verrassing van formaat op terug.

Vlak voor het WK werd Martinez nog verwenst door iedere Belg. "Het is normaal dat je kritiek krijgt in een positie waar je beslissingen moet nemen. Je mag alleen nooit beslissingen nemen om het je makkelijk te maken", meent hij in Het Nieuwsblad. "Als ik het me ­makkelijk wilde maken, had ik de populaire beslissing genomen en hem meegenomen. Dat was fout geweest."

Mirallas niet meenemen was moeilijker dan Nainggolan thuislaten - Roberto Martinez

Hoe zwaar de beslissing hem uiteindelijk viel? "Ik heb nog zwaardere beslissingen moeten nemen, hoor. Maar die waren meer low profile, maar uit menselijk oogpunt voor mij veel zwaarder dan ­Nainggolan niet meenemen", zegt Martinez. "Zoals Kevin Mirallas thuislaten. Dat was heel moeilijk. Eén van de zwaarste beslissingen uit mijn carrière." Dat had zelfs weinig met het voetballende vermogen te maken.

"Ik werkte met Mirallas bij Everton, ik stond heel dicht bij hem. Ik waardeer hem als mens. Hem er niet bij nemen was moeilijker dan Nainggolan thuislaten. Als je met een speler werkt van wie je weet wat hij kan, maar dat het er om een of ­andere reden niet bij zijn club uitkomt, dan is het moeilijk die beslissing te nemen", besluit Roberto Martinez.

Serie A \\ Inter Milaan \\ België \\ Fiorentina
 
 
 
Reacties.