Meunier blikt terug op een memorabel WK: "Ik schakel liever Brazilië uit in de kwartfinales dan Zimbabwe"

30 december 2018 20:56

Thomas Meunier speelde een geweldige wereldbeker ondanks het feit dat hij er in de halve finale tegen Frankrijk niet kon bij zijn wegens schorsing. De rechtsback blikt terug op een memorabel toernooi van de Rode Duivels.

De Rode Duivels kregen niet de makkelijkste obstakels voorgeschoteld op het WK in Rusland. Ze wisten dat ze WK-gigant Brazilië konden aantreffen in de kwartfinale als ze groepswinnaar werden. "We hebben het recht afgedwongen om het tegen hen op te nemen. Met alle respect voor de andere landen, maar ik schakel liever Brazilië uit dan pakweg Zambia of Zimbabwe", reageerde Thomas Meunier openhartig tijdens een interview bij RTBF.

"Alle ogen waren op ons gericht: gaat België het grote Brazilië uitschakelen? En bij de rust staat het 0-2. Het was ongelooflijk", blikt Meunier terug. "Maar in de tweede helft hebben we afgezien. Toch gaven we niet af. Zulke prestaties zie je maar om de 20 of 30 jaar, daar moet je van profiteren."

Meunier slikte geel na een fout op Neymar en miste zo de halve finale tegen Frankrijk. "Het was mijn eerste fout. De scheidsrechter leefde echt niet mee. Toch heb ik nergens spijt van. Ik heb gedaan wat ik moest doen." 

Hannes Van Gael

België \\ Brazilië
 
 
Reacties.