Contract van Eredivisie-Belg die zijn club aan promotie hielp werd in onderling overleg ontbonden

30 december 2018 22:36

Olivier Rommens en NAC Breda zijn in onderling overleg een ontbinding van het contract overeengekomen. Onze landgenoot staat al lange tijd aan de kant met een zware knieblessure en het leek voor beide partijen de beste optie om de samenwerking te stoppen.

Olivier Rommens speelde sinds de zomer van 2016 bij NAC Breda en was een belangrijke schakel in het team tijdens het seizoen van de promotie naar de hoogste Nederlandse voetbalklasse. Hij kwam destijds transfervrij over van PSV, dat hem dan weer wegplukte bij de jeugd van Lierse.

Rommens stapelde de blessures op en zijn laatste speelminuten dateren zelfs al van 3 maart 2017 in de Nederlandse tweede klasse. Dit is de uitleg van NAC op de eigen clubwebsite over de contractontbinding: “Door een gebrek aan uitzicht op speelminuten leek het beide partijen beter om per direct uit elkaar te gaan. Op die manier kan de Belg vanuit een transfervrije status in alle rust uitkijken naar een nieuwe uitdaging.”

En ook Olivier Rommens reageert op de webstek van NAC Breda: “Ondanks dat het de afgelopen anderhalf jaar niet is gelopen zoals ik had verwacht, kijk ik toch met een positief gevoel terug op mijn periode in Breda. Het jaar van de promotie was mijn absolute hoogtepunt tot nu toe. Het is jammer dat ik NAC nu ga verlaten, maar voor mijzelf is het belangrijkste dat ik minuten kan maken. Hopelijk lukt me dat elders.”

Hannes Van Gael

Nederlandse Eredivisie \\ NAC
 
 
Reacties.