Lukaku blikt terug op dé counter van het jaar op WK: "Wist dat het mijn dag niet was"


Foto: © photonews 31 december 2018 12:45

U herinnert zich ongetwijfeld nog de achtste finale van de Rode Duivels tegen Japan op het WK voetbal. België boog een 0-2 achterstand nog om in een 3-2 zege. Met als orgelpunt de fantastische counter die de overwinning inleidde.

Via Courtois en De Bruyne kwam de bal op rechts bij Meunier, die de bal voor doel gaf. Lukaku liet de bal lopen zodat Chadli de verlossende 3-2 scoorde na een geweldige counter. Bij RTBF kwam Lukaku nog eens terug op dat fantastische moment.

Het is volgens de Manchester United-aanvaller een raadsel waarom Japan met zoveel volk naar voor trok. "Want Courtois kan de bal vangen en samen met Meunier en Chadli loop ik naar voor", vertelt Lukaku. 

"Ik werd helemaal gek na het doelpunt van Nacer"

"Maar ik had al twee grote kopkansen gemist en wist dat het mijn dag niet was. Toen de voorzet van Meunier kwam, zag ik Chadli in mijn rug opduiken in het strafschopgebied. Ik was ervan overtuigd dat de Japanse verdediger sneller op de bal zou zijn dan ik, dus ik liet de bal lopen", blikt de aanvaller terug. 

Het doelpunt leverde een kwartfinale tegen Brazilië op. "Ik werd helemaal gek na het doelpunt van Nacer. Het was de mooiste actie van de match. Als we zo kunnen winnen, zijn we voorbestemd voor grote zaken. Ik was een van de beste aanvallers van het toernooi. Enkel tegen Frankrijk had ik meer kunnen doen", is Lukaku eerlijk.

Premier League \\ Manchester United \\ Bournemouth
 
 
 
Reacties.