Rupel Boom haalt in open brief zwaar uit naar reeksgenoot Lierse Kempenzonen: "Het woord fatsoen behoort niet tot hun woordenschat"


Foto: © photonews 31 december 2018 14:56

Rupel Boom heeft in een open brief op de website uitgehaald naar Lierse Kempenzonen. De club uit het Antwerpse zet vraagtekens achter de werkwijze van de reeksgenoot in 2e amateur. "Een échte amateurclub staat dus machteloos wanneer een club met profallures uitpakt met harde valuta."

Het begon volgens Rupel Boom al met een geplande wedstrijd in de voorbereiding die door Lierse werd geannuleerd. "Zowat last minute werd dit door de Kempenzonen om nog onduidelijke redenen afgeblazen", luidt het bij de club. "Volop in de hete zomer werd dit beschouwd als een 'fait divers'. Toen wel..."

"In de daarop volgende weken, maanden, bekoelde het weer maar dan brak er plots een hete herfst uit. Zonder enig voorafgaande verklaring aan Rupel Boom, trokken de Lierse Kempenzonen op strooptocht over de Boomse velden. In feite niet zozeer over, zelfs niet op – dat helemaal niet – maar naast de Boomse velden, werden zonder enige vorm van deontologie de veldheren in dienst van Rupel Boom weggekaapt."

Vertrek Spaenhoven

Daarmee doelt de club op trainers Urbain Spaenhoven en Dave De Herdt die voor een avontuur op het Lisp kozen. "Wiens brood men eet, wiens woord men spreekt. Hoewel, de Lierse Kempenzonen spreken niet. Zij zwijgen in alle talen en werken achter de schermen met de hulp van de ingehaalde veldheer blijkbaar verder aan een snood plan", klinkt het.

"Zij hebben echt goed door dat een overeenkomst of contract op amateurvlak binnen de voetbalwereld geen enkele draagkracht heeft. Een échte amateurclub staat dus machteloos wanneer een club met profallures uitpakt met harde valuta. Immers een dikke week geleden opnieuw een aanval op onze club. De keepertrainer springt mee op de kar van een club waar het woord fatsoen niet tot de woordenschat behoort. Enige vorm van communicatie was weer niet te bespeuren."

Rausin naar Lierse

Op 29 december plukte Lierse Kempenzonen de 25-jarige doelman Thibaut Rausin weg bij Rupel Boom. Opnieuw zonder enige vorm van communicatie. "Wat een ethiek! Thibaut kon, gezien zijn sociaal statuut, bij onze club enkel als amateur spelen. Hij zag dat wel zitten omdat hij zich zo opnieuw in de kijker kon spelen voor profclubs uit 1B en misschien wel 1A."

"Als ‘menselijke’ club wil Rupel Boom immers een speler, die hogerop kan en zo een profstatuut bekomen, niet tegenhouden. Voor Thibaut is voetballen immers zijn beroep. ‘Profclub’ en ‘hogerop’ zijn echter de sleutelwoorden. Hier lijkt daar niet aan voldaan te zijn. Wordt vervolgd. Alleen weet Rupel Boom totaal niet wanneer."

Rupel Boom
 
 
 
Reacties.