De fabelachtige statistieken van geduldige Hans Vanaken: wil/mag/moet hij wel vertrekken bij Club Brugge?


Foto: © photonews 02 januari 2019 17:17

Hans Vanaken speelde alles bij elkaar een fabelachtig 2018. Hij was belangrijk voor blauw-zwart in de titelstrijd en liet ook van zich spreken in de Champions League. Maar hoe zit het nu met zijn toekomst?

Vanaken liet al duidelijk verstaan dat een wintertransfer allerminst een prioriteit is. Na Nieuwjaar kan hij zich bij blauw-zwart nog uitleven in de Europa League en play-off 1 en op zoek gaan naar een nieuwe titel.

Maar wat volgende zomer? De laatste paar dagen kwam meermaals ter sprake dat de Rode Duivel misschien beter niet zou vertrekken en/of niet wil vertrekken bij Club Brugge. Er een legende worden, dat kan ook tot de verbeelding spreken.

20 goals, 20 assists

Eddy Demarez gaf het aan bij Sporza: "Ik heb het gevoel dat hij niet staat te springen om te vertrekken." Roberto Martinez liet dan weer duidelijk blijken dat een extra jaartje blauw-zwart goed kan zijn voor de ontwikkeling van de Rode Duivel.

Maar: Vanaken is toch 'al' 26 en speelde een fantastisch jaar. Als hij die vorm weet door te zetten, is het mogelijk toch tijd voor een stap hogerop. Die kan hij zeker aan, dat heeft hij ook in de Champions League al bewezen.

Voeten op de grond

Dat hij voorzichtig is en niet van de daken schreeuwt naar welk land hij wil? Het is de Limburger ten voeten uit: stap voor stap, niet te snel willen zijn en vooral met de voeten antwoorden. Van Lommel naar Lokeren en van Lokeren naar Club Brugge nam hij ook zijn tijd. 

De cijfers zijn duidelijk: in de eerste maanden van 2018 totaliseerde hij 10 goals en 6 assists, dit seizoen lapte hij daar nog eens 10 goals en 14 assists bij over alle competities heen. Samen goed voor 20 doelpunten en evenveel beslissende passes of een voet in 40(!) Brugse goals.

Daarmee loop je in de kijker. Borussia Dortmund, Lazio, diverse clubs uit Engeland, ... De interesse in Vanaken is groot. En dus zal de middenvelder vermoedelijk wel een stap zetten. Maar: enkel als de club goed aanvoelt en ook blauw-zwart er beter van wordt. Win-win-situatie.

Jupiler Pro League \\ Bundesliga \\ Club Brugge \\ Borussia Dortmund \\ België
 
 
 
Reacties.