Manchester City - Liverpool kan nu al de match van het jaar zijn in Engeland: vier redenen waarom u de topper niet mag missen


Foto: © photonews 03 januari 2019 14:54

Donderdagavond, 3 januari. Mogelijks vindt de match van het jaar in de Premier League dan al plaats. Liverpool trekt met een voorsprong van zeven punten op Man City naar Manchester. Dat zou een enorme kloof kunnen worden net voorbij halfweg de competitie.

Om te zeggen dat de Premier League na vanavond al in een definitieve plooi kan liggen is misschien wat voorbarig. Er kan immers nog veel gebeuren in de zeventien speeldagen die volgen na deze. Maar hier zijn alvast vier redenen waarom u deze topper in de Premier League niet mag missen.

Spektakel gegarandeerd

Vorig jaar stonden de toppers tussen Manchester City en Liverpool in de Premier League garant voor wereldgoals, betwistbare fases, veel goals, kortom spektakel. In de ‘heenwedstrijd’ van de vorige jaargang ging Liverpool al vroeg in het seizoen met zware 5-0 cijfers onderuit. Het stond al 1-0 toen Sadio Mané doelman Ederson met een karatetrap van het veld schopte. Daarna kon City de score makkelijk uitdiepen.

Maar Liverpool nam in januari 2018 ruimschoots revanche door het schijnbaar onklopbare City toch te verslaan. Na 22 wedstrijden hadden de ‘Citizens’ nog geen enkele competitienederlaag geleden, maar dan kwam Liverpool. En hoe! Na 70 minuten stond het 4-1 voor de ‘Reds’, na onder meer een geweldige pegel van de linker van… Sadio Mané. Door de aansluitingstreffers van Bernardo Silva en Gündogan kregen we nog een razend spannend slot, maar het bleef uiteindelijk bij 4-3.

‘Beste ploeg van de wereld vs beste ploeg van de wereld’

De trainers van beide teams probeerden zich in de persbabbel voor de wedstrijd in een underdogpositie te krijgen. “Liverpool is momenteel de beste ploeg ter wereld”, speelde Guardiala de bal. En Klopp kaatste die netjes weer terug: "Manchester City blijft voor mij de beste ploeg ter wereld.” En al lachend voegde hij daaraan toe: “Pep had het over ‘momenteel’”.

Wie is de beste doelman van Brazilië?

Liverpool tegen Manchester City is ook het duel met de nationale nummers 1 en 2 van Brazilië tussen de palen aan weerszijden. Liverpool-goalie Becker krijgt de voorkeur op zijn concurrent en als we het aantal tegendoelpunten in de competitie bekijken is dat meer dan terecht: 16 voor City tegenover 8 voor Liverpool.

Maar ook Ederson is een geweldige doelman. Zijn uitvoetballende acties tegen Southampton waren simpelweg briljant. Geen wonder dat het volgende filmpje in no-time viraal ging.

Spanning van het kampioenschap

En ten slotte is Manchester City – Liverpool gewoon de match waar de spanning van het kampioenschap van afhangt. Als Liverpool wint bedraagt de kloof met City al 10 punten en valt de druk wat weg. De ‘Reds’ waren in december in uitstekende doen en sloegen een kloof met City dat drie keer verloor in de laatste maand van het jaar. Het momentum ligt dus duidelijk bij Liverpool.

Beide coaches mogen elkaars team dan misschien het beste van de wereld vinden. Laat ze het vanavond maar gewoon zelf uitvechten.

Premier League \\ Liverpool FC \\ Manchester City
 
 
 
Reacties.