Ex-verdediger AA Gent blikt terug op WK in Rusland: "Links een huilende Higuain, Messi vechtend tegen de tranen"

03 januari 2019 21:37

Het avontuur van William Troost-Ekong bij AA Gent was er slechts eentje van korte duur. De verdediger, ondertussen Nigeriaans international geworden, beleefde afgelopen zomer één van de hoogtepunten van zijn carrière.

Het avontuur van Troost-Ekong in de Ghelamco Arena was geen al te groot succes. De Nederlandse Nigeriaan werd anderhalf jaar bij het Noorse Haugesund gestald en vertrok in de zomer van 2017 naar het Turkse Bursaspor. 

Maar Troost-Ekong schopte het ondertussen wel tot Nigeriaans international en mocht in juni mee naar het WK in Rusland. Daar kegelde hij met zijn landgenoten bijna grootmacht Argentinië uit het toernooi, al besliste een late goal van Rojo na een stilstaande fase daar anders over. Zo mochten de Zuid-Amerikanen en niet Nigeria naar de achtste finales. 

Higuain en Messi in tranen

Maar dat het erg nipt was voor de Argentijnen, was meer dan duidelijk. "Links zag ik een huilende Gonzalo Higuaín, voor me stond Lionel Messi vechtend tegen zijn tranen", blikt Troost-Ekong in Voetbal International nog eens terug op die wedstrijd in Sint-Petersburg. "Ja, ik heb ook wel een traantje gelaten. Niet eens zozeer omdat we waren uitgeschakeld, meer vanwege het moment."

"Ik keek om me heen en dacht: Wil, moet je eens kijken waar je nu bent. Shit man, je hebt gewoon een WK gespeeld."

Troost-Ekong verdedigde even de kleuren van AA Gent

Redactie

Serie A \\ Udinese
 
 
Reacties.