Ex-Genkie die hem ontdekte over Neto Borges: "Genk gaat veel plezier beleven aan deze transfer"

04 januari 2019 14:34

Neto Borges kon als uitblinker in de Zweedse competitie rekenen op interesse uit de Premier League, maar Genk trok aan het langste eind. Dat was vooral te danken aan de directe link met ex-speler Jesper Jansson, tegenwoordig technisch directeur van Hammarby.

"De onderhandelingen met mijn ex-club verliepen heel correct", verklaart Jansson aan Het Belang van Limburg. “Ik denk dat ze veel plezier gaan beleven aan deze transfer."

"Natuurlijk is er nog wat schaafwerk aan. Zo speelde hij bij ons een kleine 30 wedstrijden. Bij jullie zijn er dat een pak meer. Op fysiek vlak moet hij dus nog aansterken. Maar dat zie ik wel goed komen."

Het was Jansson zelf die de Braziliaanse verdediger naar Europa haalde. "Een jaar geleden reisde ik met mijn hoofdscout af naar Brazilië op zoek naar een linksback. Zo kwamen we terecht bij Tubarao", legt hij uit. "Borges viel ons onmiddellijk op. Technisch sterk, veel loopvermogen en met zijn 1.83 meter een imposante fysieke verschijning. Dus wilden we hem een kans geven."

Eens in Zweden bleek dat een juiste keuze. "De jongen paste zich wonderwel heel snel aan aan de normen van het Zweedse voetbal. Zijn defensieve arbeid schaafden we bij. Vooral één-tegen-één moest hij nog sterker worden, maar dat pikte hij heel snel op. Ook karakterieel zit hij goed in mekaar. Het is een fijne jongen, die altijd goedgemutst is. Kortom, het is iemand met heel veel potentieel", aldus Jansson.

Yannick Lambrecht

Jupiler Pro League \\ KRC Genk \\ Hammarby
 
 
Reacties.