Invaller Batshuayi kan het tij niet keren tegen Spaanse seizoensrevelatie, ex-Bruggeling aan het kanon

05 januari 2019 18:52

Valencia heeft is op het veld van seizoensrevelatie Deportivo Alavés met 2-1 verloren. Batshuayi kreeg een dikke 20 minuten, maar hij kon zijn ploeg niet aan punten helpen.

Niemand had verwacht dat Deportivo Alavés na 18 speeldagen vierde zou staan in de Primera División. Het ontving het zwalpende Valencia op de voorlaatste speeldag van de heenronde en hield de drie punten thuis.

Het begon nochtans goed voor de werkgever van Batshuayi, want nog voor het kwartier zette Parejo de bezoekers op voorsprong. Dat feestje duurde echter niet lang, slechts zes minuten om precies te zijn. Bastón lukte de gelijkmaker. In de tweede minuut van de toegevoegde tijd in de eerste helft was het tijd voor een ex-Bruggeling om zich tot man van de match te kronen. Tomás Pina, die niet zo’n geslaagde passage bij blauw-zwart kende, zette de 2-1 eindstand op het bord.

Batshuayi viel 20 voor tijd nog in maar hij kon de achterstand niet ongedaan maken. Valencia blijft zo in het sukkelstraatje en begeeft zich nu in de rechter tabelhelft van de Primera División.