Barcelona staat 10 punten los op Real Madrid dankzij treffers van Messi en Suárez

06 januari 2019 22:43

FC Barcelona is met 1-2 gaan winnen op het veld van Getafe, de nummer 7 in de Spaanse Primera División. Het profiteert zo optimaal van het puntenverlies van Real Madrid, Atlético Madrid en Sevilla.

Lionel Messi (’20) en Luis Suárez (’39) brachten Barcelona op voorsprong en nog voor de rust zette Jaime Mata (’43) de 1-2 eindstand op het scorebord. Barcelona doet zo een gouden zaak in het klassement want het is de enige ploeg in de top vijf die kon winnen, samen met… Deportivo Alavés. De verrassende nummer vier in La Liga won zaterdag al met 2-1 tegen een zwalpend Valencia.

Sevilla en Atlético Madrid speelden eerder op de dag al tegen elkaar en deelden de punten na een 1-1 gelijkspel. Real Madrid ging in het eigen Bernabéu roemloos onderuit. Het werd 0-2 voor het Real Sociedad van Rode Duivel Adnan Januzaj.

In het klassement vertaalt zich dat naar een voorsprong van de Catalanen van tien punten op eeuwige rivaal Real Madrid. Atlético bekleedt de tweede plaats met vijf punten achterstand en Sevilla staat zeven punten in het krijt op de competitieleider.

{INSERT_MATCHDAY}

{INSERT_RANKING}

Primera Division \\ Barcelona \\ Getafe
 
 
 
Reacties.