Copa blij met 'tweede leven' bij OHL: "Nieuwe rol kwam vroeger dan verwacht"


Foto: © photonews 06 januari 2019 16:23

Als doelman heeft Barry Boubacar Copa een erg fraai palmares bij elkaar gevoetbald. Zo won hij twee keer de beker van België, won hij de Africa Cup én nam hij met Ivoorkust deel aan drie WK's. Tegenwoordig is hij keeperstrainer bij Oud-Heverlee Leuven.

Er kwam iets vroeger dan verwacht een einde aan de actieve spelerscarrière van Copa, die tegenwoordig de doelmannen in Leuven begeleidt. Maar de Ivoriaan haalde wel al verschillende diploma's, waaronder zijn UEFA B. Zijn lach is hij nog niet kwijt, het nieuwe leven lacht hem toe. 

"Ik ben OHL heel erg dankbaar om de kans die het me geeft", vertelt hij op de website van de club. "Het is een nieuwe rol voor mij, die vroeger is gekomen dan verwacht. Gelukkig ben ik goed omringd door een kwaliteitsvolle staf. Het is nu aan mij om dingen op te pikken en verder te groeien in mijn rol."

"Ik heb erg veel te danken aan het voetbal"

Copa oefent zijn job met de nodige passie uit. "Het voetbal gaf me de kans om te reizen en veel fijne mensen te leren kennen. Ik heb erg veel te danken aan het voetbal. Mijn rol als keepertrainer en grote broer, is het doorgeven van mijn kennis en ervaring. Als je iets doet, moet je dat altijd zo goed mogelijk proberen te doen. Dat is de reden waarom ik alles met zoveel passie doe", aldus Copa. 

'Geschenk om met hen te werken'

Bij OHL heeft hij vier doelmannen onder zijn hoede: Kawin Thamsatchanan, Laurent Henkinet, Nick Gillekens en de jonge Oregan Ravet. "Ik heb het geluk met kwaliteitsvolle doelmannen te mogen werken. Het zijn stuk voor stuk jongens die graag hard werken, bereid zijn om te luisteren en veel plezier halen uit wat ze doen."

"Dat maakt het voor mij een stuk makkelijker. Bovendien zijn ze nog jong en hebben ze nog een grote progressiemarge. Voor mij is het een plezier, een geschenk om met hen te mogen werken", besluit Copa. 

1e klasse B \\ OH Leuven
 
 
 
Reacties.