Treurig nieuws over Charly Musonda: nog maar eens nieuwe rem op zijn carrière

06 januari 2019 10:39

Het is een lijdensweg zonder voorgaande aan het worden. Charly Musonda hoopte bij Vitesse zijn carrière eindelijk op de rails te krijgen, maar hij staat al sinds begin dit seizoen aan de kant met een zware knieblessure. Men hoopte hem in januari te recupereren, maar...

Musonda revalideert in Londen bij zijn moederclub Chelsea en die gaven Vitesse deze week een update met hoe het ervoor staat. Het nieuws was allesbehalve goed, want de 22-jarige aanvaller zou in januari nog steeds niet kunnen aansluiten. Chelsea-directeur Marina Granovskaia liet weten dat hij op z'n vroegst eind februari terug aan de slag kan. 

"Het ziet er allemaal niet goed uit", verklaart Vitesse-trainer Sloetski in De Gerlander. "Musonda is nu op zijn vroegst eind februari weer fit. Maar let wel: dan moet hij daarna weer opgetraind worden om wédstrijdfit te worden. Dan praten we over eind maart. En dan moet wel alles meezitten."

Musonda blesseerde zich in de oefenmatch tegen Antwerp en speelde dus nog geen officiële minuut voor de Nederlandse topklasser. Het ziet er dan ook naar uit dat hij dit seizoen pas op het einde wat speeltijd zal kunnen krijgen. "Voor ons allemaal is dit een bittere tegenvaller", stelt Sloetski.

 

Johan Walckiers

Nederlandse Eredivisie \\ Vitesse
 
 
Reacties.