Hoe het kan keren: ernstige blessure van afgelopen zomer nog overbodige pion noopt Essevee tot snelle én daadkrachtige actie

08 januari 2019 18:35

Zulte Waregem zit nog volop in een degradatiestrijd verwikkeld met Waasland-Beveren, Moeskroen en Sporting Lokeren. Drie nieuwkomers kwamen al toe op oefenkamp in Spanje, maar Francky Dury wil meer.

Essevee heeft namelijk dringend een extra centrale verdediger nodig, want Michaël Heylen viel uit met een rugprobleem en is zes tot twaalf weken buiten strijd. Een ferme domper voor de fusieclub uit Zuid-West-Vlaanderen is dat.

De kans dat hij nog van tel kan zijn in de degradatiestrijd is namelijk vrij klein te noemen en op tweede kerstdag bleek de verdediging van Zulte Waregem opnieuw erg fragiel zonder Heylen, met een 4-2 nederlaag bij Kortrijk tot gevolg.

Het gelegenheidsduo achterin, met Bürki naast Baudry, maakte niet al te veel indruk. Op zich is het gek dat Heylen nu plots een onmisbare factor blijkt, gezien hij afgelopen zomer zélf mocht verkassen. De late transfer van Timothy Derijck en aanslepende blessurezorgen bij Johan Bjordal maakten hem echter van levensbelang.

Toch wil en moet Zulte Waregem nu echt wel op zoek naar de vervanger voor Derijck die ze op het oog hadden. Een terugkeer van die laatste was een optie - hij speelt niet of nauwelijks bij KAA Gent. Toch is het water tussen de Buffalo's en Essevee (nog) veel te diep. 

Actie nodig

Dan maar ergens anders het heil gaan zoeken? Bürki maakte vooral indruk als linksachter de voorbije maanden en kan dus niet meteen gebruikt worden centraal achterin. Doordat er met Seck een controleur is bijgekomen, zou Walsh opnieuw rechtsachter kunnen worden en dan kan De fauw naar het centrum worden geschoven, Bjordal kan een nieuwe kans krijgen, ...

Er zijn wel wat opties, maar eigenlijk is er maar eentje: een topspeler centraal achterin. Liefst eentje waarmee Essevee ook de volgende jaren vooruit kan, want een nieuw stoplapje? Daar heeft in principe niemand een boodschap aan. 

Aernout Van Lindt

Jupiler Pro League \\ Zulte Waregem
 
 
Reacties.