Bob Straetman over zijn opmerkelijke wintertransfer: "De keuze was snel gemaakt, maar ik blijf wel hopen op een nieuwe kans bij Lokeren"

09 januari 2019 16:05

Sporting Lokeren zal de degradatiestrijd inzetten zonder Bob Straetman. De 21-jarige flankaanvaller kreeg geen kansen meer op Daknam en koos daarom voor een uitleenbeurt aan eerste amateurclub Virton. In een exclusief interview met Voetbalkrant spreekt hij voor het eerst over die keuze.

Dag Bob, nog in Spanje?

"We zijn net terug in België. In Spanje heb ik mijn handtekening onder het contract gezet, maar ik ben eigenlijk vooral nog naar daar gegaan om al een beetje te integreren in de groep. Bovendien heb ik daar ook twee trainingen en de oefenwedstrijd tegen Antwerp meegemaakt."

Hoe was de eerste indruk bij je nieuwe ploeg?

"Heel professioneel. We verbleven in hetzelfde hotel als onder meer STVV en OHL en op de eerste training zag ik al meteen een krachtparcours dat toch een stuk uitgebreider was dan bij Lokeren. Hier zit echt wel kwaliteit in de groep. Dat is ook niet echt onlogisch met zoveel ex-profs - Cordaro, Lecomte, François, Moris… - Dat zijn toch jongens die met hun ervaring in eerste klasse het niveau omhoog krikken."

Was dat de reden dat je toch een beetje verrassend voor Virton koos? Lommel uit 1B was blijkbaar ook een optie?

"Ja, klopt. Maar het was mij al snel duidelijk dat Virton me echt 200% wou en het hele project sprak me zeker en vast aan. Nu kan ik nog zes maanden meestrijden voor promotie, wat toch een fel contrast is met Lokeren. Dit is een kans om mijn hoofd eens vrij te maken. Dat zag ik dus meteen zitten."

Wie nam uiteindelijk de beslissing voor een transfer, jij of de club?

"Het was in samenspraak. Lokeren wil nog transfers doen, ook op mijn positie, en wil in deze situatie meer op zeker spelen. De laatste weken viel het al op dat de jeugd niet meer aan bod komt. Buiten Ortwin (De Wolf, red.) dan, maar dat is een doelman. Dan denk je toch twee keer na: als ik nu al niet speel, wat gaat het dan binnenkort zijn? De keuze om voor de komende zes maanden te vertrekken was dan snel gemaakt."

Heb je daar ook over gesproken met Trond Sollied?

"Neen, er is geen gesprek meer geweest."

Wanneer wist je uiteindelijk dat je naar Virton zou gaan?

"Mijn manager kwam met twee ploegen: Lommel en Virton. Op een paar dagen was dat beklonken. Mijn eerste voorkeur ging wel uit naar Lommel, omdat dat toch een hoger niveau was, maar ik had de indruk dat ze me maar half wilden. Virton daarentegen behandelde me bijna als een koning. Bovendien denk ik dat het niveauverschil tussen een middenmoter in 1B en een titelkandidaat in 1e amateur niet zo heel groot is."

Virton is een Franstalige club. Speelde de taalbarrière geen rol in je beslissing?

"De sfeer zat heel goed, maar ik ben wel de enige Vlaming in de ploeg. Enkel de coach en zijn assistent (T1 David Gevaert en T2 Rik Vande Velde, red.) zijn ook Nederlandstalig. Wij zijn dus de drie enigen. Dat is in het begin wel een beetje moeilijk, maar ik trek mijn plan en iedereen vangt me goed op."

Ten slotte: zien we je nog terug bij Lokeren?

"Het contract is zonder aankoopoptie, dus op het einde van het seizoen keer ik terug naar Lokeren. De club heeft me beloofd dat ik dan nog een kans zou krijgen en daar blijf ik natuurlijk ook op hopen."

Yannick Lambrecht

Jupiler Pro League \\ Sporting Lokeren \\ Virton
 
 
Reacties.