Dembélé

10 januari 2019 20:56

Mousa Dembélé staat op een ja-knik van een opmerkelijke transfer naar het Chinese Beijing Guoan FC. Maar is dat de beste stap voor de 31-jarige Rode Duivel? De voor- en nadelen afgewogen.

Waarom wel?

Tottenham gaat volgens de laatste berichtgeving akkoord met een bod van 12 miljoen euro én zowel de club als trainer Pochettino geven hun zegen voor een vertrek. Met andere woorden: Mousa Dembélé speelt geen cruciale rol in de toekomstplannen.

Dembélé is dan ook al lang geen titularis meer. Dat komt weliswaar vooral door blessures: meestal geen grote kwetsuren, maar een opeenvolging van vele kleine kwaaltjes. Een naar gevolg van jaren in de loodzware Premier League. De Chinese Super League zou in dat opzicht wel eens de lichtere competitie kunnen zijn waar het gehavende lichaam van de ervaren rot naar snakt.

In Peking ligt een driejarig contract klaar, tegenover een aflopend contract en de bijhorende onzekerheid in Londen. Maar reden nummer één om te verhuizen naar China - laat ons niet rond de pot draaien - is geld. Zijn geschatte jaarloon is tien miljoen euro bruto. Dat is meer dan het dubbele van wat Dembélé nu bij Tottenham verdient. Een speler in zijn situatie zou gek zijn om het niet op z'n minst te overwegen.

Waarom niet?

Vraag aan medespelers en tegenstanders wie de beste speler is waarmee ze ooit op een veld hebben gestaan en opvallend veel van hen zullen volmondig zeggen: Mousa Dembélé. Alleen kwam dat er voor de ogen van het publiek nooit echt helemaal uit. Door effectief de komende drie jaar in China te gaan spelen, zou hij bijna verzekeren dat het helaas ook nooit meer zal komen.

Maar wat als hij bvb. slechts een jaartje blijft voor het geld en dan terugkeert naar de Europese top? Witsel deed het al met succes en het ziet er goed naar uit dat Carrasco dezelfde stap zal zetten. Maar zij zaten allebei op een heel ander punt in hun carrière en zijn bovendien geen dertigplussers.

Zij bleven in die periode trouwens ook steevast Rode Duivel, maar of dat ook zal gelden voor Dembélé? De 82-voudige international mag onder bondscoach Martinez al blij zijn met een invalbeurt en daar zal deze sportieve stap achteruit zeker niet bij helpen. Maar wat denk jij hier nu over?

Yannick Lambrecht

Premier League \\ Tottenham \\ België \\ Beijing Guoan
 
 
Reacties.