Batshuayi, geslaagd bij Dortmund en gebuisd bij Chelsea en Valencia: hij moet stilaan aan zijn reputatie beginnen denken

11 januari 2019 18:17

Geen toekomst meer bij Valencia en ook Chelsea staat niet te springen voor een terugkeer van Batshuayi. De Rode Duivel moet op zoek naar een nieuwe club en best een waarbij hij meteen eerste keus is en zich voor langere tijd kan settelen.

Michy Batshuayi vindt de laatste jaren maar geen club die bij hem past. Dortmund was een uitzondering, maar daar viel hij al snel geblesseerd uit. Na tien competitiewedstrijden met daarin zeven treffers kon hij de Bundesliga even vergeten en zich focussen op het EK met de Rode Duivels.

Bij Standard en Olympique Marseille kreeg Batshuayi het nodige vertrouwen en hij gaf zijn trainers daar de nodige goals voor terug. Daarna vertrok de Rode Duivel naar Chelsea. In Londen probeerde hij zich te bewijzen, maar onder trainer Conte mocht hij vooral invallen. Op 20 Premier League-matchen kwam hij maar aan 235 speelminuten en wel vijf goals.

Het werd al snel duidelijk dat de match tussen Conte en ‘Batsman’ made in heaven was. De Italiaanse trainer zei ooit eens over zijn spits: “Het is mijn taak spelers beter te maken. Soms lukt dat, soms niet.” Maar op 31 januari, na opnieuw een halfjaartje invallen, kwam er een oplossing uit de bus. Chelsea trok Giroud aan en Batshuayi ging naar Borussia Dortmund.

Mooie liedjes duren niet lang

Zijn periode bij Dortmund, en zijn goals voor de Rode Duivels, was veruit de beste periode sinds zijn vertrek bij Olympique Marseille in 2016. Jammer voor hem dat het maar van vrij korte duur was. Tien wedstrijden in de Bundesliga (7 goals) en vier in de Europa League (2 goals).

Die 2,5 maanden van hoogconjunctuur volstonde niet voor Chelsea om hem opnieuw uit te lenen. Deze keer werd hij naar Valencia gestuurd. De speler en zijn nieuwe club leken voor elkaar gemaakt. Valencia, met een vleermuis in het logo, en ‘BATSman’, maar dat was dan vooral op het vlak van marketing. Op het veld wilde het maar niet lukken.

Na drie goals -elke keer in een verschillende competitie-, veel wedstrijden waarin hij geen titularis was en kritiek van de trainer lijkt het er niet op dat hij zal slagen bij Valencia. Een vertrek is nakende, maar de speler kan nu best twee keer nadenken voordat hij ergens een akkoord bereikt.

De ambitie om ooit nog bij Chelsea een basispion te worden kan hij beter voorgoed opbergen. En ook aan een topclub moet hij niet denken. Veel spelen en zijn goaltjes meepikken, zoals bij Standars en Marseille, dat is waar hij nood aan heeft. Hij moet ook aan zijn reputatie denken, want die korte maar doelpuntrijke periode bij Dortmund kan snel vergeten zijn.

Hannes Van Gael

Bundesliga \\ Ligue 1 \\ La Liga \\ Chelsea \\ Monaco \\ Borussia Dortmund \\ Valencia CF
 
 
Reacties.