De coach van Nantes geeft een statement over het vertrek van Kara

11 januari 2019 17:52

Vorige zomer nog op huurbasis vertrokken naar Nantes, deze winter alweer terug bij Anderlecht. De coach van de Franse Kanaries legt uit waarom Kara mocht beschikken.

Na de ontmoeting tussen Nantes en Montpellier (2-0) raakten de gemoederen tussen Kara Mbodji en Vahid Halilhodzic, zijn coach, verhit. Kara weigerde een hand te geven en het opstootje zette zich daarna verder in de kleedkamer.

Na al wat we voor hem hebben gedaan

"Ik zou graag de situatie met Kara uit de doeken willen doen voor de media", weerklonk het op een persconferentie. "Er zijn dingen gebeurd die ik niet zomaar kan accepteren. Jullie hebben leugens geschreven en dat kan ik echt niet appreciëren. Als je de waarheid wil weten, vraag het me dan. Jullie schreven dat het om een fysiek opstootje ging. Abslouut niet waar, we hebben gewoon woorden gewisseld."

"Een speler kan zich zo'n gedrag niet veroorloven. Ik heb dan maar beslist dat hij de club moest verlaten en dat heb ik hem ook meteen gezegd. De club verdient wederzijds respect en de manier waarop hij zich gedroeg is onacceptabel. Het is de eerste keer in mijn leven dat een speler me de hand niet komt schudden, of die van mijn assistenten. En dan vooral na al wat we voor hem hebben gedaan...", zo klonk het besluit van Vahid Halilhodzic.

Bart Vandenbussche

Jupiler Pro League \\ Ligue 1 \\ Anderlecht \\ Nantes
 
 
Reacties.