De glorieuze toekomst van Dimata: over zijn droombestemming na Anderlecht en zijn nakende selectie als Rode Duivel

11 januari 2019 15:07

Nany Dimata hoeft niet te dromen van een topcompetitie, want bij Wolfsburg werd die fantasie al werkelijkheid. Maar de 21-jarige Jonge Duivel van Anderlecht blijft natuurlijk wel ambities koesteren. Wat ziet hij in de glazen bol?

"Op termijn wil ik wel terug naar Duitsland, hoewel ik hier gelukkig ben", bekent Dimata aan Het Laatste Nieuws. "De Bundesliga lijkt me ideaal om evolutie te boeken. Dromen doe ik van de Premier League, maar de stap vanuit België naar Engeland zou te groot zijn."

Eén bestemming zal het al zeker niet worden na Anderlecht. "Geld is geen drijfveer voor mij. Puur voor de centen voetballen in pakweg Qatar, dat zegt me nu niks", meent Dimata.

Dan kreeg Dimata nog de vraag wat hij verkiest: topschutter worden of een selectie voor de nationale ploeg? "Dan toch het eerste. En weet je waarom? Omdat ik dan sowieso meer kans maak om er eens bij te zijn bij de Rode Duivels", redeneert hij. Zo veraf lijkt die selectie zelfs nu al niet.

"Heeft Roberto Martínez gezegd dat ik een interessant profiel heb? Wauw, dat wist ik niet, dat maakt mijn dag goed", lacht Dimata. "Het zou een droom zijn om deel uit te maken van deze generatie, maar eerst wil ik goed afsluiten bij de U21. Met de Europese titel."

Yannick Lambrecht

Jupiler Pro League \\ Bundesliga \\ Anderlecht \\ VfL Wolfsburg
 
 
Reacties.