Leko blikt tevreden terug op stage: "Tien op tien? Dat is alleen voor God"

12 januari 2019 10:13

Club Brugge trok voor z'n winterstage, net als uiteraard KAS Eupen, naar de Aspire Zone in Doha, Qatar. Oefenmeester Ivan Leko is meer dan tevreden.

Dat geeft hij aan in Het Laatste Nieuws. "10 op 10 is alleen voor God, 9 voor Messi, dus geef ik deze stage een 8,5. 8,5 omdat we niet voltallig konden trainen. Da's het enige minpunt. Door de vele blessures kan ik niet van de perfecte stage spreken. Maar al de rest was fantastisch. De accommodatie, de gastvrijheid: uitstekend. Ik hoop dan ook nog terug te keren naar hier, want het is zeer moeilijk om dit alles elders te vinden."

Een overwinning tegen PSV zat er niet in, maar dat kwam vooral door de vele afwezigen. "We hadden slechts 14 spelers die zonder risico konden spelen. Da's niet ideaal", weet Leko. "Ik had zelfs maar één centrale verdediger om te beginnen." Onder meer Amrabat moest inspringen centraal achterin.

Toonbeeld van polyvalentie

Hij deed het goed en bewees zijn polivalentie. "Sofyan toonde dat ik op hem kan rekenen. Waar maakt niet uit. Maar de komende vijf maanden verwacht ik toch vooral op het middenveld veel van hem."

Jupiler Pro League \\ Club Brugge
 
 
 
Reacties.