De mislukking van Batshuayi door Spaanse ogen: "Gebrek aan toewijding en professionalisme"

12 januari 2019 15:15

Valencia kijkt uit naar een oplossing voor Michy Batshuayi. De Belgische aanvaller kon het niet waarmaken bij de Spaanse subtopper en krijgt heel wat kritiek.

"Op het veld heeft hij niet getoond wat ervan verwacht werd", aldus Hector Esteban, chef sport bij de Valenciaanse krant Las Provincias aan Sporza. "Dat is gewoon de waarheid. Hij heeft zich niet aangepast aan de club. Men had verwacht dat hij een ster zou worden, maar het werd een grote teleurstelling. Batshuayi is een aangename jongen met wie de fans graag een foto namen."

Hij was populair, maar op het veld kwamen de prestaties niet. "Maar dat heeft niets met voetbal te maken. Met het shirt aan was hij heel wat minder productief. Dat heeft volgens mij te maken met toewijding en professionalisme. Zijn shirt verkocht goed en hij had een coole look. Maar je moet het ook op het veld laten zien. Valencia-fans zijn niet zo kritisch als bijvoorbeeld Barcelona-fans."

Marcelino was echt fan va Michy -Hector Esteban

"Bovendien was het rendement van Batshuayi niet hoog genoeg. Hij scoorde maar drie keer en dat is problematisch. Vooral omdat we hebben gezien dat het bij België en Borussia Dortmund wel goed lukte. Coach Marcelino gaf hem veel kansen want hij was echt fan van Michy."

Sander De Graeve

La Liga \\ Valladolid \\ Valencia CF
 
 
Reacties.