Update: Fabregas start meteen in de basis, doelpunt van kapitein Tielemans levert Monaco puntje op

13 januari 2019 21:01

Fabregas werd twee dagen geleden officieel voorgesteld en start nu al meteen in de basis bij de Monegasken. Henry gaf de aanvoerdersband aan Rode Duivel Youri Tielemans.

Vrijdag 11 januari werd Cesc Fabregas officieel voorgesteld als speler van AS Monaco. Iets meer dan 48 uur later mocht hij al meteen starten in het aartsmoeilijke competitietreffen tegen Olympique Marseille. Dat was een duidelijk signaal van vertrouwen dat trainer Thierry Henry gaf aan zijn vroegere ploegmaat bij Arsenal.

Wie nog een signaal van vertrouwen kreeg is Youri Tielemans. Onze landgenoot werd tot kapitein gebombardeerd, terwijl er met doelman Benaglio en ook nieuwkomer Fabregas toch wel wat ervaring tussen de kalklijnen stond.

William Vainqueur, een andere wintertransfer, zat niet in de selectie. Hij is nog niet hersteld van een kuitblessure. De andere nieuwkomers, Naldo en Ballo-Touré, stonden net als Fabregas ook meteen in de basis.

Update:

Maxime López bracht l'OM na 13 minuten op voorsprong, maar Youri Tielemans wiste die bonus uit. Dat waren de twee enige goals van de partij en met een puntje schiet Monaco niet veel op. Het blijft voorlaatste. Marseille is ook pas negende.

Hannes Van Gael

Ligue 1 \\ Marseille \\ Monaco
 
 
Reacties.