Dennis Praet kiest zijn top drie voor de Gouden Schoen (en brengt topanekdote over Phillipe Clement)


Foto: © photonews 14 januari 2019 11:31

De laatste speler van Anderlecht die de Gouden Schoen won, zal 99,99% zeker ook na woensdag nog dezelfde blijven: Dennis Praet. De Rode Duivel van Sampdoria heeft de Belgische competitie wel nog vanuit Italië gevolgd en heeft zijn persoonlijke top drie voor dit jaar in gedachten.

1. Hans Vanaken

"Hans Vanaken", opent Praet zonder enige twijfel bij Het Laatste Nieuws. "Die is opnieuw op een heel hoog niveau aan het spelen. Hans verdient het echt - en al zeker omdat hij er al zo vaak zo dichtbij is geweest (twee keer vierde en één keer derde, red.). Hij is enorm constant. En zijn statistieken blijven vooruitgaan."

2. Leandro Trossard

"Ik ben ook wel fan van Leandro Trossard, met wie ik samen op de topsportschool heb gezeten", gaat Praet verder. "Alleen jammer dat hij iets te vaak geblesseerd is geweest. Hans op één en Leandro op twee: dat zou mooi zijn."

3. Sander Berge

Ten slotte nog een outsider, inclusief complimenten voor... Philippe Clement. "Sander Berge vind ik trouwens ook een hele goeie. Heel Genk is goed bezig, ook met dank aan Philippe Clement."

"Ik herinner me dat hij ooit eens interim-coach was toen we met Anderlecht tegen Club Brugge speelden. We wonnen met 6-1. 'Oei, dat wordt geen goede trainer', dacht ik toen. Bij deze: sorry Philippe. Je hebt mijn ongelijk bewezen", besluit Dennis Praet.

Jupiler Pro League \\ Serie A \\ Club Brugge \\ KRC Genk \\ Sampdoria \\ België
 
 
 
Reacties.