Het jaar van Hans Vanaken, topfavoriet voor de Gouden Schoen

16 januari 2019 18:01

Volgens zo goed als alle polls geeft Ruud Vormer zijn Gouden Schoen woensdagaond door aan Brugse ploegmaat Hans Vanaken. De 26-jarige middenvelder beleefde zonder twijfel het beste jaar van zijn carrière en dat verdient vlak voor de uitreiking een terugblik.

Eerste stemronde

Stats:
Goals: 10
Assists: 6

De Gouden Schoen zou om te beginnen niet de eerste trofee van het seizoen zijn voor Hans Vanaken. In mei werd hij door zijn collega's al verkozen tot Profvoetballer van het Jaar én hij kreeg ook van onze redactie de prijs voor Speler van het Jaar.

"Dit was het beste seizoen van mijn carrière", verklaarde Vanaken bij de overhandiging. Gelijk had ie. Club Brugge had zonet een nieuwe landstitel gepakt én de spelmaker was met 14 goals en 17 assists in de competitie van cruciaal belang. Ook in de statistieken was het effectief zijn beste seizoen ooit. (lees meer)

Rode Duivel

Een handvol maanden later werd dat knalseizoen beloond met zijn eerste nationale selectie voor de Rode Duivels. Het WK in Rusland kwam nog te vroeg, maar het debuut kwam er uiteindelijk toch in en tegen Schotland (0-4) met een invalbeurt van een halfuur.

Ook in de daaropvolgende interlandbreak werd Vanaken opnieuw opgeroepen en het ziet er sterk naar uit dat hij zijn plaatsje onder Roberto Martinez in 2019 niet meer zal afgeven.

Tweede stemronde

Stats:
Goals: 10
Assists: 14

In het huidige seizoen is het niet anders. Vooral de schitterende start van het seizoen zorgde ervoor dat Vanaken op koers om zijn recordstatistieken een jaar later weer te verbreken.

Bij Club viel hij dit seizoen ook al in de prijzen... Vijf keer op rij zelfs. Zo vaak werd Vanaken door de blauw-zwarte supporters tot Speler van de Maand verkozen en de reeks kan nog langer worden. 

Als één van - zoniet de beste - voetballers van het land groeit de interesse van buitenlandse topclubs zienderogen, maar na de recente contractverlenging loopt zijn deal nog tot 2023 en zowel speler als club gaven reeds aan dat een transfer momenteel niet aan de orde is. Eerst... Die Gouden Schoen.

Jupiler Pro League \\ Champions League \\ Club Brugge \\ België
 
 
 
Reacties.