Dortmund trekt een wijze les uit het verleden en verandert van transferpolitiek


Foto: © Photonews 17 januari 2019 15:33

Dortmund moet al zes jaar de titel aan Bayern München laten en denkt te weten hoe dat komt. Een wijziging in het transferbeleid moet ervoor zorgen dat ze het niveauverschil met de Beierse ploeg drastisch naar beneden halen.

Tussen 2010 en 2012 pakte Borussia Dortmund onder Jürgen Klopp haar twee laatste titels, maar sindsdien ging het kampioenschap in de Bundesliga telkens naar de rivaal uit München. De Borussen lieten na 2012 drie van hun steunpilaren -Götze, Lewandowski en Hummels- naar Bayern gaan en dat zullen ze in de toekomst niet meer laten gebeuren. Ook al was Lewandowski einde contract.

Het Duitse Sport Bild kwam naar buiten met de nieuwe transferpolitiek van de Borussen. Zo zou de competitieleider meewerken aan een transfer van Pulisic omdat die niet wilde bijtekenen (vergelijkbare situatie met Lewandowski), maar wel onder de voorwaarde dat hij niet naar de ‘Rekordmeister’ zou verkassen.

Door het goede jaar van Dortmund zou het kunnen dat er nu of aan het einde van het seizoen weer heel wat toppers in de belangstelling zullen staan van Europese topclubs, waaronder Bayern München.

Bundesliga \\ Bayern München \\ Borussia Dortmund
 
 
 
Reacties.