Malaise bij Monaco, maar waar zitten de toppers van weleer nu?

17 januari 2019 17:37

Monaco staat na 20 speeldagen op plaats 19 in de Franse Ligue 1. Het telt 15 punten en dat is er eentje meer dan rode lantaarn Guingamp. Anderhalf geleden stonden de Monegasken nog in de halve finale van de Champions League. Hoe is het zover kunnen komen?

Het antwoord daarop is niet moeilijk. Bijna alle toppers van dat seizoen hebben andere oorden opgezocht en de aankopen van de club uit het Prinsdom waren niet navenant. Maar waar zitten al die grote namen nu? We geven een overzicht van de toppers die Dortmund en Manchester City uitschakelden en waar ze nu zitten.

Subasic

Hij is een van de weinigen die de club trouw is gebleven. Hij pakte zilver met Kroatië op het WK en is momenteel geblesseerd.

Dirar

De voormalige flankspeler van Club Brugge verliet Monaco enkele maanden na de nederlaag in de halve finale tegen Juventus. Als 31-jarige had hij toen niet meer hetzelfde potentieel als zijn ploegmakkers bij Monaco. Hij trok naar Fenerbahçe waar hij nu nog steeds zit.

Glik

Ook hij behoorde niet tot de categorie wereldsterren zoals veel van zijn teamgenoten. Hij speelt ook nog steeds voor de Monegasken.

Mendy

Hij blonk onder meer uit in de partij tegen Manchester City en hij verhuisde dan ook naar de Engelse club. Hij werd er landskampioen en ook wereldkampioen met Frankrijk, maar hij speelde nooit veel door zware blessures.

Bakayoko

Tiemoué verkaste naar Chelsea maar was daar niet erg geliefd. De ‘Blues’ verhuurden hem dan voor een slordige 4,5 miljoen euro aan AC Milan.

Moutinho

Hij bleef nog een jaartje bij Monaco en hield Tielemans af en toe op de bank. De Rode Duivel vond het dan ook niet erg dat hij zijn Portugese concurrent zag vertrekken naar Wolverhampton.

Bernardo Silva

Nog een Monegask die indruk maakte tegen de werkgever van Kompany en De Bruyne en later een ploegmaat werd van het Belgische duo.

Lemar

Hij bleef net als Moutinho nog een jaar in het Prinsdom, maar ging dan in op een aanbieding van Atlético Madrid. Ook hij maakte deel uit van het Frankrijk dat in Rusland wereldkampioen werd.

Mbappé

Nog een wereldkampioen. Hij staat na zijn transfer naar PSG in de geschiedenisboeken als de op een na duurste transfer ooit. Mbappé is nog altijd maar twintig jaar oud.

Falcao

Ook hij heeft al een respectabele leeftijd bereikt en hij zal wel een aardig salaris opstrijken in het belastingparadijs. Als hij niet meespeelt dan is Youri Tielemans nu kapitein van de ploeg.

Fabinho

De laatste in ons overzicht. Na dat fantastische jaar wachtte hij nog een seizoen en verkaste dan naar Liverpool. Hij maakt nu deel uit van de geoliede machine van Jürgen klop die aan de leiding staat in de Premier League.

Hannes Van Gael

Ligue 1 \\ Monaco
 
 
Reacties.