Gouden Schoen brengt Hans Vanaken nog geen geluk: "Moeilijk met drie à vier spelers die me vastzetten"

20 januari 2019 17:36

Zelfs kersverse Gouden Schoen Hans Vanaken kon niet voorkomen dat Club Brugge het nieuwe jaar moest openen met een zure nederlaag. Het zal toch geen vroeg symptoom van die befaamde vloek zijn? "Neen, het zat gewoon echt niet mee..."

De blauw-zwarte feestroes komt tot een abrupt einde, al was die volgens Hans Vanaken al voor de match verdwenen. "Woensdag was geweldig, donderdag konden we nog nagenieten, maar vrijdag lag de focus weer vol op deze match. We begonnen hier ook met een gevoel. Maar dan..."

... Dan ging Club met 0-1 de boot in. "Net niet binnen, centimeters naast, tegen de paal... Het zat ons gewoon niet mee. Maar dat kunnen we nu niet meer veranderen. Het enige dat we nu kunnen doen, is in Oostende weer aanknopen met een zege en vooral niet te veel naar die kloof met Genk kijken."

Wat Vanaken zelf vond van zijn eerste match als Gouden Schoen? "Het was moeilijk. We wisten dat Charleroi in de verdediging zou gaan en bij mij stonden telkens drie à vier spelers om me vast te zetten. Toch heb ik alles gedaan om de ploeg te helpen. Voor hetzelfde geld gaat die kans van Mata net voor de rust binnen en dan heb ik een assist", aldus Hans Vanaken.

Jupiler Pro League \\ Charleroi \\ Club Brugge
 
 
 
Reacties.