Dendoncker is weer voetballer: "Mentaal erg zwaar geweest" & "Ik volg Anderlecht nog met pijn in het hart"

21 januari 2019 07:58

Na een half jaar bank- en tribunezitten is Leander Dendoncker eindelijk een paar keer op rij basisspeler geweest bij Wolverhampton Wanderers. Zijn eerste zes maanden bij de nieuwe club waren dus niet meteen de makkelijkste.

"Het begin was erg moeilijk, maar de laatste weken gaat het beter", zei Dendoncker bij HLN na de overwinning tegen Leicester City (4-3). "Jezelf weer opladen om de dag erna harder te trainen dan de spelers die wel in de wedstrijdselectie zaten. Dan begin je automatisch na te denken over een vertrek."

Genieten

"Hiervoor ben ik niet naar hier gekomen dacht ik. Ik heb geprobeerd me klaar te stomen voor het moment dat ik mijn kans zou krijgen. Maar goed, het doet deugd dat ik eindelijk deel uitmaak van de groep, van het team. Eindelijk genieten nu."

In het begin werd hij als centrale verdediger uitgespeeld en nu is hij een deel van het driemansmiddenveld. "Niet gemakkelijk, maar je moet de switch kunnen maken."

"Het niveau ligt veel hoger dan in België. Ik volg Anderlecht nog, maar wel met pijn in het hart", aldus de Rode Duivel. 

Hannes Van Gael

Premier League \\ Anderlecht \\ Wolverhampton
 
 
Reacties.