Spits die furore maakte bij Beerschot, Roeselare en Westerlo gaat op 34-jarige leeftijd voetballen in... eerste provinciale: "Op training gaan ze nog vlot binnen"

24 januari 2019 14:38

Aan het lijstje werkgevers van Sherjill MacDonald komt werkelijk geen einde en na een mislukt avontuur in Zuid-Korea keert hij terug naar België. Hij traint mee bij Antwerpse eersteprovincialer Lille.

In België kennen we Sherjill MacDonald van zijn periodes bij Roeselare (2009), Beerschot (2009-2012) en Westerlo (2013-2015). Hij scoorde meer dan 40 goals in eerste en tweede klasse en nu gaat de 34-jarige Nederlander een nieuw avontuur aan op een iets lager niveau.

Hij is momenteel aan het meetrainen met KFC Lille, een ploeg uit eerste provinciale in Antwerpen. Daar spelen nog wel wat spelers met ervaring op het hoogste niveau in België. Nathan Goris (ex-Lierse) staat er in doel en houdt Yannick De Winter, de broer van Yves (Antwerp), op de bank. Gill Swerts (17 caps voor de Rode Duivels) loopt er ook rond en de aanvoerder van Lille is Roel Van Hemert (Lierse, Antwerp). De club staat op de twaalfde plek.

"Door de sneeuwval deze week heeft hij nog maar één keer echt meegetraind", bevestigde een speler van Lille aan onze redactie. "Hij traint mee om de sfeer op te snuiven en te zien of hij het leuk vindt en als dat zo is gaat hij met de club rond de tafel zitten. Er is nog niets getekend."

MacDondald was gekend om zijn snelheid en op zijn 34e is hij zeker nog niet de traagste. "Hij was snel en sterk op de training en tijdens de wedstrijdvorm knalde hij er nog een paar binnen. Je ziet dat hij echt wel kan voetballen en hij kan volgens mij nog gemakkelijk hogerop."

Hannes Van Gael

KFC Lille
 
 
Reacties.