OFFICIEEL: terug van amper weggeweest, Monaco stelt nieuwe coach aan

25 januari 2019 22:05

Een drietal maanden geleden gingen de wegen van Leonardo Jardim en AS Monaco. Thierry Henry, de opvolger van de Portugees, kreeg de ploeg ook niet op de rails en vrijdagavond stelden de Monegasken alweer een nieuwe coach aan.

“Leonardo Jardim heeft een 2,5-jarig contract bij de club getekend en zal vanaf zondag zijn taak aanvatten”, communiceerde AS Monaco op de eigen webstek. “Franck Passi, de man die vrijdagmiddag de training leidde, zal de wedstrijd tegen Dijon voor zich nemen.”

Lang heeft het dus niet geduurd voor AS Monaco om een vervanger te vinden voor Thierry Henri. Jardim is zelf nog maar een drietal maanden geen hoofdtrainer meer bij de club uit het Prinsdom of hij gaat er al opnieuw aan de slag.

Hij zat sinds 11 oktober 2018 zonder club en heeft sindsdien ook geen andere trainersbaan meer gehad.

“Ik wil ook mijn dankbaarheid voor Thierry Henry uitdrukken”, zei CEO Vadim Vasilyev in hetzelfde statement. “Vooral door de vele blessures kon hij het team niet onmiddellijk uit dit diepe dal trekken. Hij zou ook meer tijd nodig hebben om zijn plannen hier door te drukken en die tijd hebben we niet. We hebben dan ook besloten om een einde te maken aan de samenwerking.”

Hannes Van Gael

Ligue 1 \\ Monaco
 
 
Reacties.