? Rondje Europa: Man United (met Lukaku als aangever) wipt Arsenal en ontploffing bij Marseille

25 januari 2019 23:04

Met Arsenal tegen Manchester United stond er een echte topper op het programma in de vierde ronde van de FA Cup. De vrijdagmatch in de Ligue 1 werd dan weer stilgelegd na een ontploffing op het veld.

Romelu Lukaku mocht in de FA Cup nog eens starten en stelde niet teleur. Hij scoorde niet, maar hij gaf wel de assists bij de 0-1 van Alexis Sánchez en bij de 0-2 van Lingard. Aubameyang milderde nog voor de pauze, maar met nog een kleine tien minuten op de klok zorgde Martial voor de verlossing bij Manchester United.

Samen vieren deden Lingard en Lukaku wel niet:

De 'Red Devils' wonnen zo al elke match sinds de aanstelling van Solskjaer en nu dus ook op het veld van Arsenal. Voor de Gunners is ronde 4 het eindstation in de FA Cup, Manchester United bekert verder.

Ontploffing

In de Ligue 1 stonden Olympique Marseille en Lille OSC tegenover elkaar in een tumultueuze partij. De 0-1 viel er in de derde minuut van de toegevoegde tijd van de eerste helft na een strafschop. Pépé miste niet voor de bezoekers.

Even na de rust werd de match stilgelegd omdat er vuurwerk op het veld werd gegooid waarna Strootman van Marseille meteen naar de oren greep. De wedstrijd werd dan toch hervat en met nog een kwart te gaan stuurde de scheids Thauvin van het veld. Met nog een kwartier te gaan stond het 0-1 voor het nummer twee in de Ligue 1.

Geen winnaar

In de Bundeslige kwam er geen winnaar voort uit het duel tussen Hertha Berlijn en Schalke 04. De bezoekers kwamen twee keer op voorsprong in de eerste helft, maar Hertha maakte die achterstand telkens ongedaan. Bij de rust stond de 2-2 eindstand al op het scorebord.