Bayern laat geen steek vallen tegen staartploeg, Raman en Lukebakio krijgen er vier om de oren

27 januari 2019 21:45

Zondag stonden er in de Bundesliga twee wedstrijden op het programma en twee keer won de ploeg die op voorhand als favoriet werd beschouwd. De Belgen hadden weinig reden tot juichen.

Zondag stonden er in de Bundesliga twee wedstrijden op het programma en twee keer won de ploeg die op voorhand als favoriet werd beschouwd. Beginnen doen we met Bayern München.

Beginnen doen we met Bayern. Zij namen het in de namiddag al op tegen VfB Stuttgart, het nummer 16 in de Bundesliga. Bayern was het aan zijn stand verplicht om de punten thuis te houden, maar ook om in het spoor te blijven van leider Borussia Dortmund dat zaterdag al won.

En dat lukte ook. Thiago opende de score, maar in de eerste helft slaagden de bezoekers er via Donis alsnog in om gelijke tred te houden met de 'Rekordmeister'. Na de thee ging het de regerende landskampioen een pak beter af. Eerst scoorde Gentner in eigen doel en daarna zette Kimmich ploegmakkers Goretzka en Lewandowski nog aan het scoren. Die laatste had bij 2-1 nog een penalty tegen het doelkader geknald.

Pandoering

Later op de dag ontving Fortuna Düsseldorf het nummer vier uit de stand - RB Leipzig. Na een dik kwartier was het al over en uit voor de thuisploeg, want door goals van Poulsen ('2), Konaté ('9) en opnieuw Poulsen (16') moesten Raman, Lukebakio en co nog 75 minuten lang lijdzaam toekijken. Laimer zette na een kwart wedstrijd de 0-4 eindstand op het bord.

Fortuna wist al wel dat Stuttgart niet dichterbij zou komen in het klassement.

{INSERT_MATCHES_TODAY}

{INSERT_RANKING}

Bundesliga \\ Bayern München \\ VFB Stuttgart \\ Fortuna Düsseldorf \\ RB Leipzig
 
 
 
Reacties.