? Rondje Europa: Beide Manchesters laten zich verrassen, kippenvel bij eerbetoon Sala en Mertens uitgeschakeld


Foto: © photonews 29 januari 2019 23:10

KV Mechelen schreef geschiedenis door zich te plaatsen voor de bekerfinale, maar ondertussen was het ook spektakel op de Europese velden. Wat gebeurde er in Engeland, Frankrijk en Italië?

De eerste grote verrassing: Manchester City, mét De Bruyne, ging ondanks een heel vroege voorsprong  met 2-1 verliezen bij Newcastle. Het doelpunt van Aguëro na amper 25 seconden was dus niets waard.

Ook Manchester United kon voor het eerst onder Solskjaer niet winnen. Sterker nog, het mocht zelfs heel blij zijn met een 2-2 gelijkspel tegen Burnley. De Reds stonden tot tien minuten voor het einde immers twee goals in het krijt, maar Pogba en Lindelof sleepten nog een punt uit de brand. Lukaku en Pereira stonden in de basis.

Verder won Arsenal met 2-1 van Cardiff, maar dat was niet wat iedereen zal onthouden van die match. Wél dat alles in het teken stond van de vermiste Cardiffs-spits Emiliano Sala. Puur kippenvel:

Naast het competitievoetbal in de Premier League was er ook nog bekervoetbal in andere landen, maar dat liep dramatisch af voor de Rode Duivels.

AC Milan won dankzij twee treffers van gloednieuwe spits Piatek 2-0 tegen Napoli, waar Mertens na een uur van de bank kwam. In de Coupe de la Ligue werd de miserie van AS Monaco nóg wat groter, want na een verloren penaltyreeks (na 2-2) in Guingamp is de uitschakeling een feit. De Monegasken deden het trouwens zónder Tielemans, wiens transfer naar de Premier League in een afrondende fase zit.

{INSERT_MATCHES_TODAY}

Premier League \\ Manchester United \\ Arsenal \\ Manchester City \\ Newcastle United \\ Fulham \\ West Ham Utd \\ Guingamp \\ Monaco \\ AC Milan \\ Wolverhampton \\ Burnley \\ Cardiff City \\ Brighton \\ Napoli
 
 
 
Reacties.