De voorzitter van Moeskroen trekt aan de alarmbel: "Zonder nieuwe investeringen zal de club weldra verdwijnen"

29 januari 2019 14:25

Moeskroen staat momenteel op een veilige afstand van hekkensluiter Lokeren en kan al stilaan aan volgend seizoen beginnen denken. De Henegouwse club heeft, financieel gezien, wel de minste middelen van onze hoogste voetbalklasse.

Met een budget van 'slechts" acht miljoen euro heeft Excel Moeskroen de laagste financiële slagkracht van alle eersteklassers. Maar dat heeft de Henegouwers er niet van kunnen weerhouden om nog eens een rustig seizoen af te werken in de Jupiler Pro League, iets waar ze in de voorgaande jaren alleen maar van konden dromen.

De vraag is natuurlijk of dat volgend jaar ook weer zo gaat zijn, of moet eigenaar Piempongsant de geldbuidel eindelijk eens opentrekken? Die vraag werd in Grand Debrief van Proximus 11 gesteld aan Patrick Declerck, de voorzitter van Moeskroen.

Zijn antwoord was klaar en duidelijk: "Hij moet die keuze maken, maar ik ben daarover erg duidelijk geweest tegen hem: als het budget van Moeskroen niet snel tussen de 10 en 12 miljoen euro zal liggen, en op termijn zelfs 15 miljoen, dan zal de club uit de Jupiler Pro League verdwijnen. Zo is het nu eenmaal", sprak Declerck. Een sterk signaal aan Piempongsant die onlangs nog liet weten dat hij bij de club zou blijven.

Hannes Van Gael

Jupiler Pro League \\ Moeskroen
 
 
Reacties.