KV Mechelen moet nog boete betalen omwille van gedrag supporters tegen Union

30 januari 2019 15:15

De heenmatch tussen KV Mechelen en Union in de bekercompetitie heeft nog een staartje gekregen. De Geschillencommissie heeft beide teams een boete opgelegd omwille van het gedrag van hun supporters.

KV Mechelen moet 4000 euro betalen omdat de fans vuurpijlen afvuurden. Het Bondsparket had 3.500 euro geëist, maar de Geschillencommissie verhoogde dat. "De Geschillencommissie juicht de repressieve, organisatorische en sensibiliserende inspanningen toe", klinkt het, omdat KV Mechelen heel wat maatregelen trof om vuurwerk te weren.

Maar toch volstond het niet. "Toch dient ten opzichte van pyrotechnische materialen een nultolerantie gehanteerd worden. Er moeten nog meer inspanningen geleverd worden om dergelijke gevaarlijke materialen voorgoed te verbannen van de Belgische voetbalvelden.

Ook Union moet dokken: 1.250 euro omdat hun fans bekertjes op het veld gooiden. "Hoewel er weinig gevaar uitging van de actie, is dergelijk gedrag ontoelaatbaar op een voetbalveld", aldus de Geschillencommissie.

Beker van België \\ Union SG \\ KV Mechelen
 
 
 
Reacties.