UPDATE: Bolasie is aangekomen op Anderlecht, medische testen normaal gezien geen probleem

31 januari 2019 21:41

Anderlecht heeft enkele uren voordat de markt sluit nog steeds geen nieuwe aanvaller kunnen voorstellen, maar plots dook de naam van Yannick Bolasie op. Paars-wit zou hem graag een half seizoen willen lenen van Everton.

UPDATE 21u41: Yannick Bolasie is aangekomen op Neerpede. Daar moet hij nu nog medische testen afleggen en zijn krabbel onder zijn huurcontract voor zes maanden zetten. Normaal gezien mag geen van beide een probleem vormen...

De tijd begint nu echt wel te dringen voor Anderlecht. Met nog een paar uur op de klok is er nog steeds geen nieuwe aanvaller voorgesteld, maar daar lijkt stilaan verandering in te komen. Anderlecht hoopt binnen enkele uren Yannick Bolasie voor te stellen. Wat echt wel een krachttoer zou zijn, aangezien Everton in 2016 nog bijna 30 miljoen euro voor hem betaalde.

Een spits is het niet, eerder een flankspeler met een voorkeur voor de linkerflank. Indien nodig kan hij echter ook in het centrum uitgespeeld worden. Vorig seizoen was hij lang op de sukkel met een zware knieblessure en dit seizoen werd hij uitgeleend aan Championship-team Aston Villa.

Hoog loon

Na een jaar niet gevoetbald te hebben, bewees de snelle winger dat hij weer fit was. Maar aangezien Aston Villa niet meer meedoet voor promotie naar de Premier League groeide de ontgoocheling bij de 29-jarige Congolees. Hij maakte zelf gebruik van een optie in zijn contract om de uitleenbeurt stop te zetten. Waarschijnlijk omdat er al contact was met paars-wit.

Everton ziet hem graag vertrekken en zal hem niks in de weg leggen. Anderlecht zocht en vond dus een fitte speler met matchritme. Enkel zijn loon kan nog roet in het eten smijten. Hij verdient zo'n 85.000 euro per week bij Everton, dat dus een deel van zijn loon op zich zou moeten nemen.

In Schotland zijn er intussen geruchten dat Anderlecht Francis Amuzu zou uitlenen aan Dundee United, maar dat zijn vooralsnog enkel geruchten.

Johan Walckiers - Hannes Van Gael

Jupiler Pro League \\ Premier League \\ Anderlecht \\ Everton
 
 
Reacties.