OFFICIEEL: Anderlecht net op het nippertje: toptransfer is binnen

01 februari 2019 00:02

Ze beginnen er een spelletje van te maken bij Anderlecht: transfers net voor de deadline laten mislukken. Maar deze keer ging het wel goed, al was het weer kort bij middernacht. Yannick Bolasie speelt de vijf komende maanden voor de Brusselaars.

Anderlecht kondigde om vijf voor twaalf (symbolisch?) de transfer van Bolasie naar Anderlecht aan. Daarmee heeft Anderlecht dan toch zijn toptransfer binnen, al is het geen diepe spits. Bolasie kan daar ook wel spelen, maar voelt zich toch meer op zijn gemak op de linkerflank.

Dat de wintermercato niet bij alle fans in goede aarde zal vallen, mag duidelijk zijn. Met Peter Zulj en Yannick Bolasie haalden ze wel kwaliteit bij. Maar er is geen alternatief voor Nany Dimata en Ivan Santini. Als één van de twee geblesseerd of geschorst is, heeft Anderlecht niks meer op de bank zitten, want ze lieten Mohammed Dauda naar Vitesse vertrekken.

Concurrent voor Verschaeren

Het zal moeten blijken of de kwaliteitsinjectie genoeg was. Bolasie komt in ieder geval met mooie adelbrieven en kan voor acties en snelheid zorgen. Als hij snel kan geïntegreerd worden... Al is het ook de vraag wat er nu met jongens als Francis Amuzu en Yari Verschaeren zal gebeuren, want hij wordt een rechtstreekse concurrent.

Johan Walckiers

Jupiler Pro League \\ Premier League \\ Anderlecht \\ Everton
 
 
Reacties.