Dany Verlinden blikt terug op de memorabele zege in San Siro: "Zo trapte hij er op training 50 over de draad"

03 februari 2019 12:07

Het is een van de meest legendarische overwinningen van Club Brugge in de voorbij twee decennia en eentje waar de spelers van toen graag op terugblikken.

De nul houden op San Siro, in de Champions League en dan ook nog eens als je de 40  al gepasseerd bent. Dat was een avondje om nooit te vergeten voor Club Brugge-sluitstuk Dany Verlinden. Nu, ruim vijftien jaar later, kan hij er nog van genieten.

"Dat was wellicht het meest memorabele moment uit mijn carrière", zei Dany Verlinden in De Zondag. Het was tevens ook zijn laatste seizoen als professioneel doelman. "Die overwinning was een mirakel. We ontsnappen in het begin enkele keren aan een tegendoelpunt. Daarna pak je enkele ballen, en begin je iets te voelen."

Mendoza

"Op de eerste counter scoort Mendoza een weergaloos doelpunt met buitenkantje links. Op training had hij er zo vijftig over de draad getrapt. Als dat allemaal gebeurt, voel je dat een mirakel mogelijk wordt."

Volgende week neemt de ploeg van Dany Verlinden het op tegen Club Brugge in de stadsderby. Verlinden is sinds juli 2018 de keeperstrainer van Cercle Brugge.

Johan Walckiers

Champions League \\ Club Brugge \\ AC Milan
 
 
Reacties.