1e Amateur: leider Thes wint, wintertransfers van goudwaarde voor Lier en razend spannend onderin


Foto: © photonews 03 februari 2019 11:10

In de eerste amateurklasse stonden er zaterdagavond zeven van de acht matchen van speeldag 20 op het programma. Een overzicht.

Leider Thes gaf eerder deze week aan dat het geen licentie ging aanvragen voor profvoetbal. Weinig druk dus voor de Limburgers en ze stuurden Dessel met 2-0 en lege handen naar huis. Gelukkig voor de Kempenaren was het maar een halfuurtje bollen naar huis.

Lierse Kempenzonen deed wel een goeie zaak in de race naar het gouden ticket naar profvoetbal. Het klopte Aalst op het Lisp en de wintertransfers toonden zich belangrijk. Mechelen-huurling Smolders maakte het enige doelpunt van de wedstrijd en Rausin, de nieuwe doelman, hield zijn netten schoon.

Spannend onderin

Nog een nieuwkomer die meteen de nul hield bij zijn nieuwe club was Olivier Werner. Met Seraing ging hij met 0-2 winnen op het veld van Deinze, ook een club die meestrijdt om promotie naar 1B.

Dender doet dat ook en boekte thuis een ruime overwinning tegen KSK Heist. Die laatste zit dan weer in slecht papieren, maar zag de andere ploegen onderin ook weinig punten pakken. Dessel en Aalsr hebben we al vermeld, maar ook Knokke ging onderuit - 2-1 tegen Oudenaarde. Geel is de enige laagvlieger die een puntje kon rapen. Het werd 1-1 tegen Chatelet.

Vier teams op amper 1 puntje onderin. De degradatiestrijd belooft razend spannend te worden.

{INSERT_MATCHDAY}

{INSERT_RANKING}

Dessel Sport \\ Eendracht Aalst \\ Thes Sport Tessenderlo \\ Lierse Kempenzonen
 
 
 
Reacties.