Limbombe en Coulibaly trefzeker voor Nantes in Franse beker, Bailly (ex-Genk) beleeft bekerdebacle met Leverkusen

05 februari 2019 21:28

In Frankrijk zijn ze toe aan de heenwedstrijd van de kwartfinales van de Coupe de France. In Duitsland staan de kwartfinales van de DFB Bokal dan weer op het menu. In beide bekercompetities kwamen we enkele oude bekenden tegen.

Nantes won thuis met 2-0 van Toulouse en neemt zo een grote optie op de halve finale. De bekerhelden van vanavond doen waarschijnlijk wel een belletje rinkelen. Zo waren Anthony Limbombe (ex-Club Brugge) en Coulibaly (ex-Charleroi en Gent) trefzeker voor hun Franse club. 

Vooral de voormalige linkerflank van blauw-zwart maakte klaarblijkelijk indruk bij Nantes. In de andere wedstrijden klopte Dijon Croux met 3-0 en Orléans Metz met 1-0.

Er werd ook nog een wedstrijd afgehaspeld in de Ligue 1, Marseille klopte Bordeaux met het kleinste verschil. Kalu (ex-Gent) pakte een rood karton na een drieste ingreep. Vanavond staat met Borussia Dortmund tegen Werder Bremen nog een leuke affiche in de Duitse Beker op het programma. 

Bekerblamage Leverkusen

In Duitsland zijn ze tevens al toe aan de kwartfinales. Leverkusen, dat afgelopen weekend nog won tegen Bayern München, staat terug met beide benen op de grond. Het ging onderuit bij tweedeklasser FC Heidenheim. 

Clint Vens

Nantes \\ Toulouse
 
 
Reacties.