Vergeten Belg komt stilaan boven water in Premier League

06 februari 2019 17:44

Iedereen zou het haast vergeten zijn, maar bij Huddersfield speelt naast Laurent Depoitre nog een andere Belg: Isaac Mbenza. Aangezien de huurling van Montpellier een lange inloopperiode nodig had, wist hij zich pas eind december in de ploeg te spelen bij de hekkensluiter uit de Premier League.

Huddersfield kampt met serieuze degradatiezorgen. The Terriers staan troosteloos laatste in de Premier League met elf schamele punten en moeten in de resterende dertien wedstrijden dertien punten zien goed te maken op Burnley, de eerste ploeg op een veilige plaats in de rangschikking. Hiervoor rekenen ze onder meer op doelpunten van de ex-speler van Standard.

In januari vertrok trainer David Wagner en hij werd opgevolgd door Jan Siewert, die het team voorlopig ook niet op de rails krijgt. Afgelopen zaterdag verloren ze op bezoek bij Chelsea nog met zware 5-0 cijfers, onder meer door twee goals van Eden Hazard.

Wachten op eerste treffer

Mbenza vergaarde dit seizoen reeds 589 minuten in competitieverband, waarvan 6 keer als basisspeler en 11 keer als invaller. Het is voorlopig nog wachten op zijn eerste treffer. Opent hij weldra zijn rekening en zorgt hij mee voor de (haast schier onmogelijke) ommekeer?

Sam Suttels

Premier League \\ Huddersfield Town
 
 
Reacties.