Manchester City heeft geen overschot, maar staat wel mee aan de leiding

06 februari 2019 22:42

Manchester City staat toch even mee aan de leiding in de Premier League. Op het veld van Everton hadden ze wel weinig overschot: 0-1. Verdediger Laporte zorgde voor het enige doelpunt van de wedstrijd.

Sané kon deze keer Manchester City in de eerste minuut niet op voorsprong brengen. Zonder De Bruyne - op de bank gezet door Guardiola - konden de Citizens niet echt hun wil opleggen aan Everton. Gaandeweg voetbalden de bezoekers wel de beste kansen bij elkaar.

Laporte zijn kopbal ging maar net naast en Gündogan viseerde de dwarsligger. Maar echt wervelend was het allemaal niet. Het leek erop dat Guardiola De Bruyne al tijdens de rust van de bank zou moeten halen, maar net voor het fluitsignaal scoorde Laporte dan toch nog de 0-1 met een kopslag.

Bibberen

Everton probeerde iets terug te doen, maar kwam amper in de buurt van het bezoekende doel. Sterling maakte wel bijna de 0-2. Het publiek scandeerde de naam van De Bruyne, maar Guardiola liet de middenvelder wel heel lang opwarmen, maar invallen zat er niet in.

Zo bleef het wel bibberen met de kleine voorsprong en zeven minuten extra tijd, maar Everton kon zich niet meer doorzetten. In de laatste minuut maakte Gabriel Jesus er zelfs 0-2 van.