Hamdi Harbaoui treedt bijna toe tot érg select clubje en vergelijkt met Vossen, Leye en Perbet


Foto: © photonews 08 februari 2019 06:25

Zulte Waregem neemt het zondagavond in het Astridpark op tegen Anderlecht. Mogelijk kan ene Hamdi Harbaoui in die wedstrijd geschiedenis schrijven en zo in een erg select clubje terechtkomen.

Albert De Cleyn - de gewezen spits van KV Mechelen van 1932 tot 1955 - inhalen met zijn 377 doelpunten in 488 wedstrijden? Dat zal niet lukken. "Daar heb ik nog twee of drie carrières voor nodig", aldus Hamdi Harbaoui.

Jelle Vossen lijkt fragiel en geen duel te kunnen winnen, maar hij is berensterk

Maar: zijn 100e? Dat zit er aan te komen. Misschien dit weekend al tegen zijn ex-club RSC Anderlecht. Op revanche speelt hij nooit, maar in een select rijtje komt hij dan in ieder geval sowieso wel: nog geen 30 spelers deden het hem ooit voor. "Het zou mooi zijn om in dat lijstje terecht te komen, maar het is geen doel op zich. Ik leg mezelf geen extra druk op, al begint het nu wel echt dichtbij te komen."

Qua actieve spelers is het lijstje zelfs nóg korter: enkel Jelle Vossen, Mbaye Leye en Jérémy Perbet staan al op het lijste van mensen met 100 of meer doelpunten. "Alle vier hebben we onze eigen stijl, maar de cijfers liegen op zich niet natuurlijk."

Mbaye Leye? Hij is technisch heel sterk, eigenlijk een 'tien' die zich omschoolde tot topspits

Zowel over Jelle Vossen, Jérémy Perbet als Mbaye Leye had Hamdi Harbaoui dan ook mooie woorden. "En zelf ben ik misschien de man die het doet in de duels, die vaak met het hoofd scoort", aldus nog de goalgetter en bijna 'centurion'.

Jérémy Perbet loopt veel en gaat achter elke bal, waardoor hij veel weet af te dwingen
Jupiler Pro League \\ 1e klasse B \\ Anderlecht \\ Charleroi \\ Club Brugge \\ Zulte Waregem \\ KV Mechelen \\ Moeskroen
 
 
 
Reacties.