Premier League-watcher vol lof over Rode Duivel

08 februari 2019 11:13

Leander Dendoncker vindt stilaan zijn draai in de Premier League. De Rode Duivel oogst lof van Wolverhampton-watcher Alex Dicken, die Dendoncker zelfs de 'missing link' in het team van coach Espirito Santo noemt.

Het heeft even geduurd maar sinds Dendoncker in de basis stond op Wembley tegen Tottenham gaat het hard voor de kloeke middenvelder. Intussen staat de voormalige Anderlecht-speler al 5 matchen de volle 90 minuten tussen de lijnen voor zijn club. 

De revival van Dendoncker gaat ook gepaard met een goeie periode van Wolverhampton. De Wolves rukten intussen op naar de zevende plaats in de rangschikking, daarmee kamperen ze als eersten achter de traditionele Engelse topclubs. Dendoncker zelf scoorde dit weekend zijn eerste doelpunt voor zijn nieuwe club op het veld van Everton. 

Wolves-watcher Alex Dicken vertelt bij Sporza dat de toekomst van de Belg rooskleurig oogt. "Hij is de marathonman die de club vorig seizoen miste. Tegen Everton leverde hij zijn beste prestatie van het seizoen. Dendoncker was de basisspeler die echt opstond toen Ruben Neves geblesseerd uitviel", zegt de Brit. 

Aankoopprijs verdubbelen

De polyvalente middenvelder is jong en heeft nog groeipotentieel. "Hij heeft intussen de harten van de fans veroverd. De Belg zal hier nog wel even blijven maar de club kocht hem voor 12 miljoen en ik denk dat ze die prijs makkelijk kunnen verdubbelen bij een eventuele verkoop", aldus Dicken. 

Dit weekend ontvangen Dendoncker en zijn maats Newcastle in het eigen Molineux Stadium.

Lode Nuyts

Premier League \\ Wolverhampton
 
 
Reacties.