Straf debuut levert meteen prijs op voor Solksjaer, cijfers bewijzen: bijna zo straf als Mourinho

08 februari 2019 22:42

Eind december stelde Manchester United Ole Gunnar Solskjaer aan als opvolger van José Mourinho, die na tegenvallende resultaten mocht beschikken. De Noor doet het voortreffelijk en ziet zichzelf daarvoor beloond met de titel van manager van de maand.

Amper 26/51 in de competitie. Zo mager oogde de balans toen Mourinho zijn C4 aangereikt kreeg. Manchester United zat overduidelijk in een serieuze dip en het trok clubicoon Solskjaer aan om het tij keren. Een geniale zet, zo blijkt nu de hemel boven Old Trafford stilaan volledig lijkt op te klaren.

Negen wedstrijden gewonnen, eentje gelijk

De voormalige aanvaller staat ondertussen tien wedstrijden aan het roer en kan een nagenoeg perfect rapport voorleggen: 7x gewonnen en 1x gelijk in de competitie en twee overwinningen in duels in de League Cup en de FA Cup.

The Mancunians kamperen nu met 48 punten uit 25 wedstrijden op de vijfde plaats in het klassement, op twee punten van plaats vier en bijbehorend Champions Leagueticket. Een half mirakel zou je het kunnen noemen. Solskjaer pakte dus bijna evenveel punten in acht matchen als Mourinho in zeventien matchen.

De verrijzenis van Pogba

Één speler in het bijzonder heeft vleugels gekregen sinds het vertrek van The Special One en dat is Paul Pogba. In acht Premier League matchen onder Solskjaer tekende de Fransman voor zes goals en vijf assists. In de zeventien voorgaande matchen lukte hem slechts drie doelpunten en drie beslissende passes. Benieuwd of United op dit elan kan doorgaan...

Sam Suttels

Premier League \\ Manchester United \\ Fulham
 
 
Reacties.