Voetbalbond is duidelijk: Luyindama en Carcela op het matje voor hun gedrag tijdens en na Clasico

08 februari 2019 17:53

Wedstrijden tussen Standard en Anderlecht zijn altijd op het scherpst van de snee en dat was ook vorige zondag niet anders. Zowel Carcela als Luyindama zorgden met hun acties tijdens en na de wedstrijd voor commotie. Beide voetballers kijken nu aan tegen een sanctie.

Christian Luyindama moet op 15 februari voor de Geschillencommissie Hoger Beroep verschijnen. Hij wordt vervolgd voor het aanzetten tot verbaal geweld na de Clasico.

De kersverse aanwinst van Galatasaray eiste na de wedstrijd een hoofdrol op. Hij zweepte het thuispubliek op door “puta Anderlecht” door een megafoon te laten weerklinken. De Congolees riskeert een boete en een schorsing, overdraagbaar naar zijn nieuwe club, en mogelijk zelfs een stadionverbod.

Middelvinger

Ook tegen Mehdi Carcela is een disciplinaire procedure gestart. Na zijn afgekeurde wereldgoal stak hij zijn middelvinger op richting scheidsrechter Lawrence Visser. Hij riskeert eveneens een boete en een schorsing. Wanneer de Luikse smaakmaker op het bondsgebouw moet verschijnen is nog niet geweten.

Sam Suttels

Jupiler Pro League \\ KRC Genk \\ Standard \\ Galatasaray \\ Trabzonspor
 
 
Reacties.