Kortrijk neemt na slaapverwekkende match overwinning mee naar huis dankzij Avenatti

09 februari 2019 21:54

Kortrijk heeft een driepunter geboekt op het veld van Eupen en behoudt zo een waterkansje op play-off 1. Veel stond er voor beide ploegen niet meer op het spel en dat resulteerde in een ondermaatse pot voetbal.

De thuisploeg begon het snedigst aan de wedstrijd. Bruzzese moest na een minuut al aan de bak en klemde een vrije trap van Eupen-aanvoerder Luis Garcia in twee tijden. Een veelbelovend begin, dat helaas geen vervolg kreeg in het verdere verloop van de eerste helft.

De Japanse spits Toyokawa schoot rond de 20ste minuut vanop de rand van de 16 enkele meters over en daarmee was zowat alles aan Eupense zijde gezegd. Aan de overzijde gebeurde er tot 2 minuten voor rust helemaal niets, maar de eerste echte kans was wel meteen prijs. Van der Bruggen stak de bal listig door op D'haene en zijn voorzet bereikte Avenatti. De bonkige Argentijn gaf met een goedgeplaatste kopbal Van Crombrugge het nakijken.

Zege komt niet meer in gevaar

In de tweede helft kabbelde de wedstrijd op z’n dode gemakje verder. Kortrijk kwam zelfs dichter bij de 0-2 dan de thuisploeg bij de gelijkmaker, na pogingen van D’haene en Chevalier. In blessuretijd kopte invaller Pollet nog een goeie kans over. De bezoekers hielden al bij al makkelijk stand en trekken met de 3 punten op zak terug naar West-Vlaanderen.