Osman bezorgt Ajax fameuze kater, Feyenoord veegt de vloer aan met De Graafschap

09 februari 2019 23:03

In de Eredivisie kan PSV zondag gouden zaken doen. Als ze winnen slaan ze een kloof van acht punten op de Amsterdammers. Die staan dan weer evenveel punten voor op Feyenoord. Zij wonnen wel overtuigend.

Is Ajax al volledig hersteld van de enorme dreun die het kreeg in de Klassieker? Het lijkt van niet. Op verplaatsing bij Heracles Almelo gingen de Ajacieden met 1-0 onderuit. Ze begonnen bovendien heel slap. Onana stopte al na vijf minuten een elfmeter, maar ruim tien minuten later moest hij zich wel omdraaien.

Osman scoorde het enige doelpunt van de partij en bracht zijn team zo naar plaats zeven. Die geeft recht op een play-offticket voor Europees voetbal. Bij de thuisploeg keepte Blaswich een beresterke partij.

Sterke Clasie

Feyenoord had iets recht te zetten na de uitschuiver tegen Excelsior (2-1 verlies) vorige week en deed dat met verve. In de Kuip stuurde het De Graafschap kansloos naar huis met 4-0. Bij de Rotterdammers stonden er vier verschillende namen op het scoreblad: Vilhena, Verdonk, St. Juste en Toornstra. Jordy Clasie, ex-Club Brugge, deelde twee assists uit.

{INSERT_MATCHES_TODAY}

{INSERT_RANKING}

Nederlandse Eredivisie \\ Feyenoord \\ Ajax \\ De Graafschap \\ Heracles
 
 
 
Reacties.