Tja Anderlecht... Dan weet je dat het moeilijk wordt...


Foto: © photonews 10 februari 2019 19:55

Anderlecht heeft thuis één punt gepakt tegen Zulte Waregem. Opnieuw kon de Belgische recordkampioen amper kansen afdwingen, met nochtans alle wintertransfers in de basis. Nu wordt het dus wel héél moeilijk voor play-off 1. Antwerp en Brugge zullen immers ook niet echt schrik gekregen hebben...

Bon, we gaan kort zijn over de eerste helft tussen de twee clubs die dit seizoen ver onder de verwachtingen presteerden: Anderlecht bleef ziek, Zulte Waregem was de gevaarlijkste ploeg via Bongonda. In een oersaaie eerste helft was het hoogtepunt... de vliegende schoen van Kara. De Senegalees trapte die in de spionkop toen hij een bal wou ontzetten.

Saai

Ja, echt waar. Iets beters was er niet te vermelden, behalve een paar raids van de voorgenoemde Bongonda. Zulj en Bolasie stonden in de ploeg bij Anderlecht ja, net als Dimata. Geen van de drie kon een meerwaarde bieden ten opzichte van de voorbije weken. De derde winteraanwinst, Kara, bleek dan weer niet de leider die Anderlecht aan iedereen had voorgesteld.

Zulj blonk uit in verkeerde passes, Kara was amper wendbaar en Bolasie liep zich telkens vast. Tot overmaat van ramp viel Obradovic, vreemd genoeg één van de beteren, nog geblesseerd uit. Al moeten we wel zeggen: Anderlecht had misschien wel een penalty moeten krijgen na een duwfout van Pletinckx - die al geel had - op Dimata. Maar de VAR greep niet in.

Geen kansen

't Was iets beter de tweede helft, maar Anderlecht mocht Didillon ook dankbaar zijn dat hij Bongonda van zijn stilaan verdiend doelpunt afhield. Het blijft problematisch hoe moeilijk Anderlecht kansen kan versieren. Een vrije trap van Kums, een schot van Zulj en... Tja, niks meer. Kums deed zijn best, maar vond voor zich geen man die een bal kon bijhouden.

Santini in de plaats van Dimata was ook geen echte verbetering. Zulte Waregem kwam eigenlijk nooit echt in de problemen. Als er al eens een kans in de lucht hing verpestte iemand van Anderlecht het wel zelf. Als Gent vanavond wint van Moeskroen heeft paars-wit een hemelsgroot probleem. Want met dit spel naar Antwerp en thuis tegen Brugge? 

We kennen alvast een paar ontslagen mensen die in hun vuistje aan het lachen zijn...

Jupiler Pro League \\ Anderlecht \\ Zulte Waregem
 
 
 
Reacties.